Dit is BlueWoods, dit is blauw kamperen

Hoezo blauw kamperen? Horen wij je denken… Het woord ‘blauw’ is ontstaan doordat wij ons hebben laten inspireren door de “Bluezones”. Vijf gebieden op aarde waar mensen in gezondheid én vitaliteit gemiddeld 100 jaar en ouder worden. Het geheim: heb een levensdoel, beweeg iedere dag, ga bewust om met voeding en omring je met dierbaren. 

BlueWoods krijgt iedere dag meer vorm. We zijn bezig om van een bestaande camping een inspirerende en verbindende plek te maken. Een natuurkampeerterrein waar je in alle rust kunt vertoeven. Een plek waar je kunt genieten van lekker eten, muziek, beweging en ontspanning. We richten ons op mensen die naast rust en ontspanning, zichzelf ook willen verbinden met de natuur en met anderen. BlueWoods is zeker geen camping voor iedereen. Dat beseffen wij ons goed. Dit is een bewuste keuze. 
We barsten van de ideeën en plannen. Hoe BlueWoods precies gaat worden? We gaan in ieder geval deze plek nog mooier achterlaten. Samen met jou?

Onze 5 kernwaarden

Bewust

BlueWoods wil duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een recreant van BlueWoods willen wij hiertoe stimuleren. Bewust gaat over, hoe we met elkaar en de natuur omgaan, maar ook over de wijze hoe we met onszelf omgaan. Zoveel mogelijk in balans met lichaam en geest. Wij hopen met BlueWoods te inspireren. ‘Nooit geweten dat je ook zo midden in de natuur kunt kamperen’.  ‘Nooit geweten dat deze bloemen zo lekker smaken.’ Wat grappig om een oud bruin kastje zo weer hip te maken!’

Biobased

BlueWoods wil haar voetprint zo klein mogelijk houden. Een duurzaam hergebruik van materialen en producten centraal zetten. We willen een voorbeeld zijn op het gebied van circulaire economie. Dat zijn we nu nog niet. Stap voor stap willen we hier verder in groeien. Een zero waste filosofie door hergebruik van afval is ons streven. Afval wordt dan een bouwstof en is geen afvalproduct meer. We willen ontdekken hoe we onze energiebehoefte kunnen verminderen en dit duurzaam kunnen opwekken. We knappen oude meubels op en kopen waar mogelijk gebruikte spullen en bouwmaterialen. We gaan een ruilwinkel en repairlab openen.

(H)eerlijk

BlueWoods werkt met eerlijke levensmiddelen en ingrediënten waarvan wij de herkomst kennen. Met aandacht en passie worden hier ‘(h)eerlijke’ gerechten van gemaakt. We gebruiken seizoenproducten uit eigen tuin of regio en bieden voeding aan die energie geeft in plaats van energie kost. (H)eerlijk gaat niet alleen over eten maar ook over het gebruik van ‘eerlijke’ materialen op BlueWoods.

Samen

Samen kom je verder. Samen staat bij BlueWoods voorop. Wij luisteren naar andermans ideeën. Wij maken graag gebruik van andermans expertise. Als jij ons vertelt wat jij zou kunnen doen, kunnen we elkaar wellicht verder helpen. Jij doet wat voor ons en wij doen wat voor jou. Een soort ruilhandel zonder geld zeg maar. We doen ook af en toe dingen samen. Zoals samen eten, bewegen, muziek maken, kruidenwandelingen, fietstochten, film kijken en rondom het kampvuur zitten. Zo leren we elkaar beter kennen en kunnen we elkaar inspireren. Samen willen we bouwen aan een plek waar het heerlijk vertoeven is. 

Ontspannen

De weg er naar toe is net zo belangrijk als het bereiken van de eindbestemming. Wij kiezen voor een ontspannen reis. BlueWoods groeit met ons mee en niet andersom. Groot en rijk hoeven wij niet te worden, liever betekenisvol. Aan onze gasten worden inspirerende en verbindende activiteiten aangeboden zoals samen eten, bewegen, muziek maken, film kijken, filosoferen en rondom het kampvuur zitten. We willen onze gasten laten genieten van een ontspannen vakantie met mooie inspireerde momenten. 

Ik ben er niet altijd en ook niet regelmatig. Maar meestal wel hoor. Ik geef dingen graag een tweede of derde leven. Bio-based en circulaire economie zijn belangrijk voor mij. Wellicht kan ik je ooit helpen met het maken van iets wat kapot maar wel een nieuw leven verdient.

BlueWoods-biobased

Gerard Beerens

klusjesman met passie

BlueWoods heeft mij gevraagd om na te denken over de aanleg van de moestuin en het voedselbos. Nou ben ik meer een type voor het onderhouden dan het ontwerpen. Voorwaarden is zoveel mogelijk hergebruik van voedsel en organisch materiaal. Samen met een opleidingsinstituut gaan we een plan maken. Een leuke uitdaging. Wie eet de eerste courgettes van BlueWoods? 

BlueWoods gezondheid

Susan Beerens

Musicalster mét groene vingers

Mensen, momenten en beelden die ons hebben geïnspireerd ...

Onze waarden en gedachtes zijn niet ineens ontstaan. Het is een reis, die met vallen en opstaan, geïnspireerd door kleine en grote gebeurtenissen, video’s en films, steeds meer vorm heeft gekregen. Het is geen einddoel maar een filosofie waarin wij geloven. We hebben ons laten inspireren door terugkerende factoren die maken dat het leven in de zogenaamde ‘Blue Zones’, zoveel gezelliger en gezonder is. We zijn geraakt door pioniers die geloven in een duurzame wereld waar genoeg is voor ons allemaal. Hieronder enkele video’s die ons hebben geïnspireerd, hopelijk jou ook…

The Story of Separation

Charles Eisenstein, filosoof en schrijver 

“We zijn de wereld gaan zien als een ding in plaats van een levend wezen dat aandacht, respect en liefde verdient. De ecologische crisis is daarvan het resultaat.” We denken gefragmenteerd in plaats van integraal. We voelen niet dat we een eenheid zijn. Van outer space wordt duidelijk hoezeer we met alles en iedereen verbonden zijn. Met de planeet en alles wat daarop leeft. “We moeten weg van die Story of Separation, naar een verhaal van verbinding, van inter-zijn”, aldus Charles.

Chocolat

Lasse Hallström, filmmaker 

Het is 1959. In het Franse dorpje Lansquenet heeft de tijd stilgestaan en is iedereen gegrepen door de dagelijkse sleur. Daartoe behoort ook de gang naar de kerk. En als zich iets ongewoons voordoet, dan wordt verwacht dat je dat negeert. Chocolat geeft op een bijzondere wijze weer dat we moeten genieten van al het moois in ons leven. Een film over vriendelijkheid en tolerantie, waarbij we onze goedheid niet afmeten aan hoe streng we zijn voor onszelf maar juist aan wat we verwelkomen en omarmen. 

Het geheim van gezondheid

Dan Buettner,  journalist en onderzoeker

Op vijf plekken leven de mensen langer en gezonder dan ergens anders op de wereld. Deze plekken noemt men de ‘Blue Zones.’ Mensen die in één van deze gebieden wonen, worden gemiddeld 90 jaar of ouder in goede gezondheid, zonder medicijnen of invaliditeit. Hoe kan dat?

The Biggest Little Farm

John Chester, filmmaker

The Biggest Little Farm is een film met een  interessante boodschap. ‘In harmonie leven met de natuur is geen eenvoudige weg, maar is zeker mogelijk!’
De film is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een echte eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.
Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… 

Nederlandse campingeigenaar Dirk mogen we zeker niet vergeten. Zijn Muziekcamping les Grebes du lac de Marcenay heeft ons geleerd dat het anders kan. Een heerlijke plek in de natuur, waar het niet alleen voor muzikanten prima vertoeven is. Een camping waar de gasten zelf de boel organiseren. Ben je Nederland beu of op doorreis naar het zuiden van Europa? Deze camping is onze tip!

Onder het Maaiveld

Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. 

Familie Van Kemenade, Veehouderij “De Toom”

Een veehouderij die op biologische/natuurlijke wijze Brandrode runderen, varkens en kippen (eieren) fokt. Op “De Toom” geldt respect voor de natuur in de breedste zin van het woord. Dit betekent dat dat kunstmest of bestrijdingsmiddelen taboe zijn. Geloof ons dat proef je.  Voor mensen die van (h)eerlijk vlees houden is deze slagerij onze tip!  

Inspirerende platforms

MaatschapWij is hét inspiratieplatform voor een socialer en duurzamer Nederland. Ze zetten denkers en doeners in de spotlights, om heel Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Dat er genoeg positieve verhalen te vertellen zijn, die een heel ander licht werpen op onze maatschappij en hoe wij haar kunnen inrichten. De keus is wel degelijk aan ons. Samen maken we Nederland elke dag een stukje duurzamer en socialer. Leerzaam om te lezen…

BlueWoods krant?

Wil je op de hoogte zijn van het nieuws? De agenda ontvangen? De laatste aanbiedingen lezen? Schrijf je dan in voor ons onregelmatig verschijnend krant. Let op! Er kan ook een uitnodiging voor een feestje bij zitten!

Door op verzenden te klikken ben je akkoord dat BlueWoods jouw gegevens overeenkomstig haar privacy statement gebruikt. Je ontvangt mogelijk 2 of 3 kranten per jaar. Als je geen belangstelling meer heb kun je je na ontvangst van de krant afmelden.

BlueWoods krant?

Wil je op de hoogte zijn van het nieuws? De agenda ontvangen? De laatste aanbiedingen lezen? Schrijf je dan in voor ons onregelmatig verschijnend krant. Let op! Er kan ook een uitnodiging voor een feestje bij zitten!

Door op verzenden te klikken ben je akkoord dat BlueWoods jouw gegevens overeenkomstig haar privacy statement gebruikt. Je ontvangt mogelijk 2 of 3 kranten per jaar. Als je geen belangstelling meer heb kun je je na ontvangst van de krant afmelden.

×

Leuk dat je er bent! Dit is de Whatsapp van BlueWoods. Stel hier jouw vraag

× Waarmee kunnen we je helpen?