Veel gestelde vragen..

Wanneer kan ik komen kamperen? Wanneer is het kampeerseizoen?

Het kampeerseizoen start 1 april 2021. De camping sluit op maandag 1 november 2021.
Je kunt wel in een trekkershut of in de kampeerboerderij verblijven. Dat kan het hele jaar door.
Tijdens Pasen, Hemelvaart en Pinksteren is de Huiskamer en het terras van BlueWoods dagelijks geopend voor een hapje en een drankje. Dit zijn de meest drukke periodes van het jaar, dus reserveer op tijd een plekje. Op deze dagen kun je alleen voor minimaal 2 nachten boeken. De rest van het seizoen kun je komen en gaan wanneer je wilt. Het maximaal aantal dagen dat je kunt verblijven op BlueWoods is 28 dagen. 
In de agenda staan alle activiteiten weergegeven. Buiten deze feestdagen is BlueWoods dé plek om tot rust te komen. 

Hoe laat kan ik in- en uitchecken?

Je kunt vanaf 13.00 uur op jouw kampeerplek terecht. Wij wonen zelf in het woonhuis vooraan op de camping en zijn dus vaak aanwezig. We vinden het fijn als je ons laat weten hoe laat je ongeveer komt, zodat je jou kunnen begroeten. Buiten het hoogseizoen zijn wij flexibel en vinden wij het niet erg als je eerder wilt arriveren of later wilt gaan. In het hoogseizoen moet jouw plek om 12.00 uur leeg zijn.
In het laagseizoen kun je het rustig aan doen en eventueel wat later vertrekken. Wil je op zondag later uitchecken dan kan dat tegen een kleine vergoeding.

BlueWoods heeft geen vaste plekken. Als je aankomt, mag je zelf een plekje uitzoeken waar je graag wilt staan. Alles is op loopafstand en elke kampeerplaats heeft haar eigen charme.

Wanneer kan ik reserveren? Hoe zit het met annuleren?

Het kampeerseizoen op BlueWoods is van 1 april tot 1 november. Vanaf 1 januari kun je weer reserveren voor een plaats op de camping voor het nieuwe seizoen. Reserveringen voor het groepsverblijf en de trekkershutten kunnen het hele jaar door. Wil je verzekerd zijn van een plek, dan is vooraf boeken, echt aan te bevelen. 
Wij houden dagelijks een aantal plekken vrij voor mensen die op de bonnefooi komen, maar dat zijn er niet veel. 

Wij hanteren de Recron-Voorwaarden bij annulering. Annuleren is meestal niet kosteloos. Denk voordat je boekt dus na over een annuleringsverzekering. Wij stellen het op prijs als je ons op tijd laat weten dat je niet kunt komen, zodat we iemand anders blij kunnen maken met jouw plaats.

Wat voor activiteiten zijn er?

BlueWoods is geen camping voor hele jonge kinderen. Verwacht bij ons geen animatieprogramma met clowns en schmink. Onze activiteiten zijn met name bedoeld voor (jong) volwassenen. Kinderen vanaf 14 jaar kunnen hier zeker aan meedoen. Er is genoeg ruimte om te spelen. Er is een klein speeltuintje, kabelbaan en trampoline aanwezig. Er is een tafelvoetbalspel en andere spellen en boeken zodat je met minder mooi weer, je niet hoeft te vervelen.
De vaste activiteiten in het hoogseizoen (10 weken per jaar) zijn het filmhuis, kampvuur met livemuziek (vrijdag en zaterdag), Mannie’s nasi-avond en gezamenlijk barbecueën. Buiten het hoogseizoen zijn er minder vaste activiteiten. Kijk hiervoor altijd in de agenda.
In de directe omgeving is genoeg te doen. Zowel in de 3 omringende steden, Eindhoven–Tilburg–Den Bosch, als in de naastgelegen dorpen zoals Liempde, Boxtel, Oisterwijk en Sint Oedenrode. 

Kunnen wij Hemelvaart en/of Pinksteren op BlueWoods vieren?

Hemelvaart en Pinksteren is de meest populaire tijd om lekker een lang weekend weg te gaan. Leuke mensen te ontmoeten, te zingen rondom het kampeervuur en mooie tochten te maken. Boek op tijd want vol is echt vol. Het is het leukste als iedereen er het hele weekend bij is. Vandaar dat wij in deze periode speciale ‘arrangementen’ maken. Voor een klein bedrag kun je jouw kampeermiddel tussen Hemelvaart en Pinksteren laten staan, mits jouw plek niet gereserveerd is. Geef dit zo snel mogelijk aan ons door.  

Zouden wij op de camping mogen optreden?

Wij vinden het geweldig als er mensen willen zingen, tokkelen of dansen rondom het kampvuur. Wij geven muzikanten, zangers, dansers en andere kunstenaars graag een podium. Hoe spontaner hoe beter. Wil je zeker weten dat er ook mensen zijn om naar jou te luisteren? Geef je dan van te voren op! Dan hebben we een leuke verrassing voor jou!

Kan ik iets eten en drinken op de camping? Moet ik reserveren

Bij mooi weer en tijdens de drukke periodes zoals Hemelvaart en Pinksteren is ‘de Huiskamer van BlueWoods, tevens receptie, met aangrenzend terras, in principe iedere dag open van 10u tot 21u. In het laagseizoen is de huiskamer alleen tijdens bepaalde activiteiten open zoals Mannie’s Nasi avond. Kijk voor de actuele activiteiten in de agenda. Januari, februari, maart, november en december is de Huiskamer én het terras gesloten.
Voor het terras hoef je niet te reserveren. Eet je de volgende avond met ons mee? Schrijf jouw naam + aantal personen op het krijtbord of mail ons info@bluewoods.nl (minimaal 24 uur van te voren).

Hebben jullie ook glutenvrije of vegetarischemaaltijden?

BlueWoods heeft geen menukaart omdat we werken met verse, lokale producten en we willen geen voedsel verspillen. We kunnen hier altijd wel een  vegetarische, veganistische en/of glutenvrije variant op verzinnen. Wel fijn om dit van te voren te weten via info@bluewoods.nl

Zijn er ook verse broodjes?

Op zaterdag- en zondagochtend bakken we graag vers brood of croissants voor je af. Graag voor 18.00 uur de dag van te voren intekenen op de broodlijst. We komen ze ook met liefde en plezier in een mandje aan jouw tent hangen. Of bestel een complete ontbijtmand, of reserveer een plekje voor ons uitgebreide ontbijtbuffet, alleen in het hoogseizoen in het weekend. Check hiervoor de agenda!

Hoe kan ik bij BlueWoods betalen?

Je kunt zowel contant als met pin betalen.  

Hoeveel ampère bieden de elektra-aansluitingen op de camping?

Kampeerplaatsen hebben 6 of 10 ampère stroom. Er zijn overal genoeg stroompunten. Je hebt hiervoor een campingstekker nodig (te koop bij de receptie).

Hoe laat moet het stil zijn?

Tussen 22u en 7u is het stil op BlueWoods. In het hoogseizoen kan het op vrijdag en zaterdag bij het gezamenlijke kampvuur wat later stil zijn. Om 23.30 uur is het ook hier stil. Muziek rondom het kampvuur stopt dan ook altijd om 23.00 uur. Na 22.00 uur mogen er geen auto’s of campers over het terrein rijden. Muziek- of andere geluiden mogen na 22.00 uur niet meer hoorbaar zijn.

Zijn er restricties aan wat voor kampeermiddel ik meebreng?

Op jouw eigen plek mag jij iedere vorm van kampeermiddel meebrengen. Kom je met een tent, camper, caravan of auto met daktent? Je bent hartstikke welkom. Hele grote campers, caravans en andere ‘tanks’, langer dan 6 meter, wordt wel wat lastiger. Check dit even van te voren. Het zou jammer zijn als je helemaal voor niets naar Liempde komt. Op BlueWoods willen we geen caravans met daaraan een voortent en nog eens een luifel. We houden ook niet van partytenten, zeker niet die witte!

Mag mijn hond mee?

Wij gunnen jouw graag die heerlijke wandelingen met jouw viervoeter maar willen niet dat andere gasten last van jouw hond hebben. Honden dienen altijd aangelijnd te zijn en buiten het kampeerterrein worden uitgelaten en daar worden ook de uitwerpselen opgeruimd. Er is maximaal 1 hond per plaats tegen betaling toegestaan. Laat het van te voren even weten, wij laten maar een aantal honden toe. Bepaalde rassen worden nooit toegelaten.

Mag mijn auto op mijn kampeerplek?

BlueWoods is het liefst een autovrije camping. Uiteraard is in- en uitladen geen probleem. Je kunt jouw auto parkeren op 2 parkeerplaatsen rechts en links van de woning. Wil je toch graag jouw auto op jouw plek, dan betaal je hiervoor. In het hoogseizoen kan het gebeuren dat er niet genoeg plaatsen zijn op de parkeerterreinen. Dan laten we gratis een aantal auto’s bij het kampeermiddel toe. Dit is dan een uitzondering.
Campers en auto’s met daktenten mogen uiteraard wél op een kampeerplek staan.

Mag ik vuur maken bij mijn tent?

In dit natuurgebied is een vuurverbod van kracht en uiteraard houden wij ons hier aan. Open vuur is door de brandweer op het kampeerterrein verboden.  We proberen wel zo vaak mogelijk samen een kampvuur te maken op de gezamenlijke kampvuurplaats. Wil je graag barbecueën dan mag dit alleen met een gasbarbecue op jouw eigen plaats. Op de gezamenlijke barbecueplaats kun je met houtskool barbecueën. Je kunt bij ons een dag van te voren BBQ-pakketten bestellen. 

Hebben jullie een trekkersveld?

BlueWoods heeft mooi groot trekkersveld. Hier zouden zeker 20 tentjes kunnen staan maar we laten er maximaal 8 toe. Voor wandelaars en fietsers met een klein tentje hebben we altijd wel een plekje. Deze hoef je niet van te voren te reserveren. Wil je die nacht niet in jouw tentje, check dan of er nog een trekkershut vrij is? Je slaapt dan in een heerlijk bed en zult het niet koud hebben met de gaskachel in jouw hut. 

Waar kan ik boodschappen doen?

Voor levensmiddelen kun je in het centrum van Liempde terecht. Op 1200 meter afstand van BlueWoods zit een Coop-supermarkt en een bakker en een slager. Op zaterdag en zondagochtend verkopen wij verse broodjes. Graag even de avond van te voren doorgeven. Bij de receptie kun je wat vergeten zaken kopen zoals een tandenborstel, zonnebrand, shampoo of een campingstekker.

Verhuren jullie ook fietsen?

Wij verhuren zelf geen fietsen, maar verwijzen mensen graag door naar een goed fietsverhuurbedrijf Den Olie vlakbij de camping. Het is aan te raden om minstens twee dagen van te voren contact op te nemen om de fietsen te reserveren. In noodsituaties heeft BlueWoods altijd wel een leenfiets!

Zijn er seizoenplekken en jaarplaatsen op BlueWoods?

Wij hebben geen plekken waar je het hele seizoen kunt blijven staan. Je kunt maximaal 28 dagen op dezelfde plek verblijven. Wij stimuleren de doorstroom van nieuwe mensen. Wij houden rekening met de natuur en willen zo min mogelijk kale plekken.
Er zijn nog wel een aantal jaarplaatsen. Heb je interesse laat het ons weten. We maken graag kennis met jou, als jij enthousiast bent over onze filosofie

close

BlueWoods krant?

Wil je op de hoogte zijn van het nieuws? De agenda ontvangen? De laatste aanbiedingen lezen? Schrijf je dan in voor ons onregelmatig verschijnend krant. Let op! Er kan ook een uitnodiging voor een feestje bij zitten!

Door op verzenden te klikken ben je akkoord dat BlueWoods jouw gegevens overeenkomstig haar privacy statement gebruikt. Je ontvangt mogelijk 2 of 3 kranten per jaar. Als je geen belangstelling meer heb kun je je na ontvangst van de krant afmelden.

BlueWoods krant?

Wil je op de hoogte zijn van het nieuws? De agenda ontvangen? De laatste aanbiedingen lezen? Schrijf je dan in voor ons onregelmatig verschijnend krant. Let op! Er kan ook een uitnodiging voor een feestje bij zitten!

Door op verzenden te klikken ben je akkoord dat BlueWoods jouw gegevens overeenkomstig haar privacy statement gebruikt. Je ontvangt mogelijk 2 of 3 kranten per jaar. Als je geen belangstelling meer heb kun je je na ontvangst van de krant afmelden.

× Waarmee kunnen we je helpen? Available from 08:00 to 16:00